NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition

0
12

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition includes all the important topics with detailed explanation that aims to help students to understand the concepts better. Students who are preparing for their Class 1 exams must go through NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition. Going through the solutions provided on this page will help you to know how to approach and solve the problems.

Students can also find NCERT intext, exercises and back of chapter questions. Also working on Class 1 Mathematics Chapter 3 Addition NCERT Solutions will be most helpful to the students to solve their Homeworks and Assignments on time. Students can also download NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition PDF to access them even in offline mode.

Board: CBSE
Textbook: NCERT
Class: Class 1
Subject: Maths (Math Magic)
Chapter Name: Addition
Number of Questions – 10

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition

NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition are been solved by top teachers of LearnCBSE.in. All the solutions given in this page are solved based on CBSE Syllabus & NCERT guidelines. So before getting into the details of CBSE NCERT Solutions for Class 1 Math Magic Chapter 3 Addition let’s have an overview of list of topics and sub topics under this chapter.

  • One more
  • How many altogether
  • Add and Match
  • Write the Missing Numerals

NCERT Textbook Page 52

Question 1.
How many altogether?
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 52 Q1

Question 2.
How many altogether?
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 52 Q2

Question 3.
How many altogether?
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 52 Q3

NCERT Textbook Page 55
Addition
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 55 Q1

Question 1.
Add the following :
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 55 Q1.1

Question 2.
Add the following :
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition 6
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 55 Q2

Question 3.
Add the following :
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 55 Q3

Question 4.
Add and match the following :
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 55 Q4

Question 5.
Add the following :
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition 10

Question 6.
Add the following :
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 55 Q6

Question 7.
Write the missing numerals.
Answer.
NCERT Solutions for Class 1 Maths Chapter 3 Addition Page 55 Q7

Now that you are provided all the necessary information regarding NCERT Solutions for Class 1 Maths (Math Magic) Chapter 3 Addition and we hope this detailed NCERT Solutions are helpful. NCVT MIS Students can also check out NCERT Books, CBSE Syllabus, CBSE Sample Papers, CBSE Worksheets for Class 1, Class 1 Maths Notes, Key Points and Summary at LearnCBSE.in for free.

If you have any doubt in this article, drop your comments in the comment box below and we will get back to you as soon as possible.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here