Environment Quiz

0
21

Environment Quiz

Environment Quiz

Environment stands for surrounding and it has been defined as the sum total of all conditions and influences that affect the development of an organism. Here, we are giving the Environment Quiz Questions with answers on the Basic Concepts of Environment and Ecology in the form of multiple choice questions which strengthen the knowledge of aspirants who are preparing for the competitive Exams.

Environment Quiz Questions 1 to 10

1. Name the atmospheric layer closest to the ground
A.Troposphere
B.Mesosphere
C.Thermosphere
D.Stratosphere
Answer: Troposphere

2. The most abundant gas on the earth’s atmosphere is
A.Oxygen
B.Carbon
C.Nitrogen
D.Hydrogen
Answer: Nitrogen

3. What atmospheric layer has most of the clouds?
A.Mesosphere
B.Thermosphere
C.Exosphere
D.Troposphere
Answer: Troposphere

4. An altitude of 100 kilometres (62 mi; 330,000 ft) above the Earth’s sea level marks the beginning of space where human travellers are considered astronauts. What is it called?
A.Appleton–Barnett layer
B.Karman line
C.Heaviside layer
D.Van Allen belts
Answer: Karman line

5. The study of weather is called?
A.meteorology
B.climatology
C.aeronomy
D.aerology
Answer: meteorology

6. Which one of the following is NOT a primary layer of the atmosphere?
A.Mesosphere
B.Troposphere
C.Exosphere
D.Stratosphere
Answer: Exosphere

7. A millimetre of mercury is a manometric unit of pressure, defined as precisely 133.322387415 pascals. What is the symbol for a millimetre of mercury?
A.hhMg
B.MPA
C.mmHg
D.inHg
Answer: mmHg

8. Name the atmospheric layer that is completely cloudless and free of water vapor.
A.Exosphere
B.Troposphere
C.Thermosphere
D.Stratosphere
Answer: Thermosphere

9. The ozone layer or ozone shield is a region of Earth’s atmosphere that absorbs most of the Sun’s ultraviolet (UV) radiation. Which layer of the atmosphere contains ozone layer?
A.Troposphere
B.Mesosphere
C.Thermosphere
D.Stratosphere
Answer: Stratosphere

10. What is the average atmospheric pressure at sea level as defined by the International Standard Atmosphere?
A.101325 pascals
B.14.6959 pascals
C.1013 pascals
D.984.43 pascals
Answer: 101325 pascals

Environment Quiz Questions 11 to 30

11. Who coined the word ‘ecology’?
a. Ernst Haeckel
b. Charles Darwin
c. Gregory Mendel
Answer: a

12. What are saprophytes?
a. Living beings that feed on the sap from tree bark
b. Living beings that feed on dead or decayed organic matter
c. Living beings that feed on other living beings.
Answer: b

13. Who are ethologists?
a. Scientists who study about ethos
b. Scientists who study about the behaviour of wild animals
c. Scientists who study about the behaviour of animals in a particular eco system.
Answer: b

14. What are terricolous animals?
a. Animals that live in a particular territory
b. Animals that live on high mountains
c. Animals that live in the soil
Answer: c

15. What are arboreal animals?
a. Animals living in trees
b. Animals living in water
c. Animals living in marshy lands
Answer: a

16. Who is known as the father of evolution?
a. Gregory Mendel
b. Charles Darwin
c. Albert Einstein
Answer: b

17. Which of the following is an amphibian?
a. Salamanders
b. Lizards
c. Fish
Answer: a

18. What is the safe level of noise intensity for humans?
a. Up to 90 decibels
b. up to 70 decibels
c. up to 80 decibels
Answer: c

19. The region of air close to the earth and extending up to 10km high is called
a. Atmosphere
b. Stratosphere
c. Troposphere
Answer: c

20. What are planktons?
a. Plants living in water
b. Very small plants and animals living in water
c. Very small animals living on land
Answer: b

21. What is the meaning of the term ‘abyssopelagic’?
a. Organisms living at water depths greater than 2000 m
b. Organisms living at water depths greater than 4000 m
c. Organisms living at water depths greater than 3000m
Answer: b

22. The production of light by living beings is known as
a. Bio-luminescence
b. Bio-lighting
c. Bio-fluorescence
Answer: a

23. Which country is popularly knowns as ‘land of the windmills’?
a. The Netherlands
b. Poland
c. Norway
Answer: a

24. Who was the first man to travel in space?
a. Edwin Aldrin
b. Neil Armstrong
c. Yuri Gagarin
Answer: c

25. Which instrument is used to measure wind velocity?
a. Barometer
b. Anemometer
c. Hygrometer
Answer: b

26. What is the instrument used to detect earthquakes?
a. Radiometer
b. Barometer
c. Seismograph
Answer: c

27. What is the unit in which radio activity is measured?
a. Newton
b. Roentgen
c. Decibel
Answer: b

28. The region of the atmosphere above 400 km and higher is known as
a. Exosphere
b. Mesosphere
c. Thermosphere
Answer: a

29. The major diet of pandas is
a. Acacia leave
b. Bamboo
c. Grass
Answer: b

30. Which of the following is not an endangered animal?
a. Siberian tiger
b. Loggerhead turtle
c. The Maned Wolf.
Answer: c

Environment Quiz Questions 31 to 60

31.Finding Nemo is a 2003 American computer-animated comedy-drama adventure film which tells the story of the fish named Marlin who, along with a regal blue tang named Dory, searches for his abducted son Nemo all the way to Sydney Harbour. What species of a fish is Nemo?
A.Godfish
B.Clownfish
C.surgeonfish
D.Blowfish
Answer​ – Clownfish

32.The film ‘Happy Feet’ features a species of penguins that inhabit the continent of Antarctica. Name this species of penguin.
A.King Penguin
B.Gentoo Penguin
C.Emperor Penguin
D.Little blue penguin
Answer​ – Emperor Penguin

33.World Wetlands Day is observed on
A.February 2
B.February 28
C.February 22
D.February 12
Answer​ – February 2

34.Agrostology is the study of
A.Plants
B.Agriculture
C.Algae
D.Grasses
Answer​ – Grasses

35.What does an anemologist study?
A.Animals
B.Names
C.Wind
D.Atoms
Answer​ – Wind

36.Name the largest freshwater lake in Northeast India
A.Gurudongmar Lake
B.Loktak Lake
C.Lake Tsongmo
D.Dipor Beel
Answer​ – Loktak Lake

37.Do you know the only floating park in the world, located in North East India?
A.Keibul Lamjao National Park
B.Kanchendzonga National Park
C.Dibru-Saikhowa National Park
D.Manas National Park
Answer​ – Keibul Lamjao National Park

38.The sangai is an endemic, rare and endangered subspecies of brow-antlered deer. In which state it is found?
A.Gujarat
B.Sikkim
C.Manipur
D.Meghalaya
Answer​ – Manipur

39.The Ramsar Convention is an international treaty for the conservation and sustainable use of wetlands.[1] It is also known as the Convention on Wetlands. What does Ramsar stand for?
A.An environmentalist
B.A city
C.An endangered animal
D.A Greek God
Answer​ – A city

40.Which of these areas has been designated as the area with the greatest concentration of marine biodiversity on planet Earth?
A.Raja Ampat, Indonesia
B.Great Barrier Reef, Australia
C.Andaman Islands, India
D.Galapagos islands
Answer​ – Raja Ampat, Indonesia

41.This islands are famed for their vast number of endemic species and were studied by Charles Darwin during the voyage of the Beagle.
A.Raja Ampat, Indonesia
B.Great Barrier Reef, Australia
C.Andaman Islands, India
D.Galapagos islands
Answer​ – Galapagos islands

42.The Encantadas, or Enchanted Isles” is a novella by American author Herman Melville which consists of ten philosophical “Sketches” on the islands. Which one of the following is referred to as Enchanded Isles?
A.Andaman Islands, India
B.Galapagos islands
C.Coronado Island
D.Greenland
Answer​ – Galapagos islands

43.The microbes that are active at low temperatures
A.thermophiles
B.Mesophiles
C.Psychrophiles
D.neutrophiles
Answer​ – Psychrophiles

44.Sick Building Syndrome (SBS) describes which phenomenon?
A.Indoor air pollution
B.Indoor water pollution
C.Indoor noise pollution
D.All the above
Answer​ – Indoor air pollution

45.The energy possessed by a body by virtue of its position relative to others
A.Kinetic energy
B.Potential energy
C.Chemical energy
D.Positional energy
Answer​ – Potential energy

46.The outermost layer of Earth’s atmosphere or the upper limit of the atmosphere is
A.Thermosphere
B.Exosphere
C.Ionosphere
D.Mesosphere
Answer​ – Exosphere

47.To be classified as a hurricane in the Saffir Simpson hurricane wind scale (SSHWS), a tropical cyclone must have maximum sustained winds of at least
A.74 mph
B.100 mph
C.50 mph
D.80 mph
Answer​ – 74 mph

48.The injection of fertilizers, soil amendments, and other water-soluble products into an irrigation system is termed as
A.Fertilization
B.Fertigation
C.Drip irrigation
D.Foliar feeding
Answer​ – Fertigation

49.What does UNEP stand for?
A.United Nations Educational Plan
B.United Nations Environmental Protection
C.United Nations Environmental Programme
D.United Nations Environmental Policy
Answer​ – United Nations Environmental Programme

50.The head quarters of UNEP is at

A New York
B.Geneva
C.Sockholm
D.Nairobi
Answer​ – Nairobi

51.Name the intergovernmental body under the auspices of the United Nations that shared the 2007 Nobel Peace Prize with Al Gore, former U.S. Vice President
A.WTO
B.UNEP
C.UNESCO
D.IPCC
Answer​ – IPCC

52.Who was the Chairman of IPCC in 2007 when it was awarded Nobel Peace Prize?
A.Hoesung Lee
B.RK Pachauri
C.Bert Bolin
D.Robert Watson
Answer​ -RK Pachauri

53.Which camel species has two humps on its back?
A.Arabian camel
B.Australian camel
C.Bactrian camel
D.dromedary camels
Answer​ – Bactrian camel

54.OPEC is the Organization of Petroleum Exporting Countries which was founded at a meeting on September 14, 1960. Which one of the following was NOT a founding member?
A.Qatar
B.Iran
C.Iraq
D.Venezuela
Answer​ – Qatar

55.By 2040, the world s population is expected to rise to approximately
A.7 billion
B.9 billion
C.12 billion
D.20 billion
Answer​ – 9 billion

56.Project Tiger is a tiger conservation programme launched by the Government of India ensuring a viable population of Bengal tigers in their natural habitats and also to protect them from extinction. Which year it was launched?
A.1973
B.1975
C.1978
D.1970
Answer​ – 1973

57.Name India’s first national park
A.Manas National Park
B.Gir Forest National Park
C.Bandhavgarh National Park
D.Hailey National Park
Answer​ – Hailey National Park

58.Which state in India has got its own Wildlife Act and not covered under Wildlife Protection Act, 1972?
A.Kerala
B.Karnataka
C.Jammu and Kashmir
D.Assam
Answer​ – Jammu and Kashmir

59.The Hollywood movie “Jurassic Park” was based on the novel with the same name written by
A.Robin Cook
B.Michael Crichton
C.Agatha Christie
D.Jules Verne
Answer​ – Michael Crichton

60.The first asteroid, today known as the largest member of the asteroid belt, was discovered by Giuseppe Piazzi in 1801. Name the asteroid.
A.Ceres
B.Vesta
C.Pallas
D.Hygiea
Answer​ – Ceres

Environment Quiz Questions 61 to 90

61.Which is the longest mountain range in the world?
A Karakoram
B.Rockies
C.Himalayas
D.Andes
Answer : Andes

62.Which country ratified the Kyoto Protocol in late 2004 and thus caused it to become an international law?
A.US
B.Russia
C.Japan
D.France
Answer : Russia

63.The natural process of the atmosphere heating through the trapping of re-radiated infrared radiation is known as
A. The green house effect
B. Thermal inversion
C. Solar heating
D. Global warming
Answer : The green house effect

64.About how much of the wold’s land area is tropical rainforests?
A.2 per cent
B.7 per cent
C.10 per cent
D.15 per cent
Answer :

65.Temperate forests are likely to have which of the following species of trees?
A.Pine
B.Spruce
C.Redwood
D.All the above
Answer : All the above

66.In what type of bioregion is desertification is most likely to occur?
A.Tropical Forests
B.Temperate Forests
C.Coniferous Forests
D.Grasslands
Answer : Grasslands

67.Around the North Pole of Earth, tiny electrically charged particles high in the atmosphere react with rays from the sun to create beautiful sheets of light. Theser are called
A.Aurora Borealis
B.Aurora Australis
C.Aurora Solaris
D.None of the above
Answer : Aurora Borealis

68.PVC is a very toxic form of plastic. What is the full form of PVC?
A.Plastic vinyl compounds
B.Polymer vinyl chloride
C.Polyvinyl chloride
D.Polyvinyl camphor
Answer : Polyvinyl chloride

69.Which Bollywood actor was the ambassador of the Earth Hour 2009 in India?
A.Shahrukh Khan
B.Naseruddin Shah
C.Anupam Kher
D.Aamir Khan
Answer : Aamir Khan

70.Which of the following materials can be recovered from the recycling of soft drink cans?
A.Paper
B.Plastic
C.Metal
D.Glass
Answer : Metal

71. Coined the word ‘ecology’?
A. Ernst Haeckel
B. Charles Darwin
C. Gregory Mendel
D. Albert Einstein
Answer : Ernst Haeckel

72. What are saprophytes?
A Living beings that feed on the sap from tree bark
B. Living beings that feed on dead or decayed organic matter
C. Living beings that feed on other living beings.
D. Living beings that feed on dead or decayed inorganic matter
Answer : Living beings that feed on dead or decayed organic matter

73. Who are ethologists?
A. Scientists who study about ethos
B. Scientists who study about the behaviour of wild animals
C. Scientists who study about the behaviour of animals in a particular eco system.
D. Scientists who study about the
Answer : Scientists who study about the behaviour of wild animals

74. What are terricolous animals?
A. Animals that live in a particular territory
B. Animals that live on high mountains
C. Animals that live in the soil
D. Animals that live in a particular region
Answer : Animals that live in the soil

75. What are arboreal animals?
A. Animals living in trees
B Animals living in water
C. Animals living in marshy lands
D. Animals living in water and land
Answer : Animals living in trees

76. Who is known as the father of evolution?
A. Gregory Mendel
B. Charles Darwin
C. Albert Einstein
D. Ernst Haeckel
Answer : Charles Darwin

77.Which of the following is an amphibian?
A. Salamanders
B. Lizards
C. Fish
D. Snake
Answer : Salamanders

78. What is the safe level of noise intensity for humans?
A. Up to 90 decibels
B. up to 70 decibels
C. up to 80 decibels
D. Up to 60 decibels
Answer : up to 80 decibels

79. The region of air close to the earth and extending up to 10km high is called
A. Atmosphere
B. Stratosphere
C. Troposphere
D. Barometer
Answer : Troposphere

80. What are planktons?
A. Plants living in water
B. Very small plants and animals living in water
C. Very small animals living on land
D. Plants living on land
Answer : Very small plants and animals living in water

81. What is the meaning of the term ‘abyssopelagic’?
A. Organisms living at water depths greater than 2000 m
B. Organisms living at water depths greater than 4000 m
C. Organisms living at water depths greater than 3000m
D. Organisms living at water depths greater than 1000m
Answer : Organisms living at water depths greater than 4000 m

82. The production of light by living beings is known as
A. Bio-luminescence
B. Bio-lighting
C. Bio-fluorescence
D. Bio-diversity
Answer : Bio-luminescence

83. Which country is popularly knowns as ‘land of the windmills’?
A. The Netherlands
B. Poland
C. Norway
D. Japan
Answer : The Netherlands

84. Who was the first man to travel in space?
A. Edwin Aldrin
B. Neil Armstrong
C. Yuri Gagarin
D. Gregory Mendel
Answer : Yuri Gagarin

85. Which instrument is used to measure wind velocity?
A. Barometer
B. Anemometer
C. Hygrometer
D. Radiometer
Answer : Anemometer

86. What is the instrument used to detect earthquakes?
A. Radiometer
B. Barometer
C. Seismograph
D. Anemometer
Answer : Seismograph

87. What is the unit in which radio activity is measured?
A. Newton
B. Roentgen
C. Decibel
D. Gagarin
Answer : Roentgen

88. The region of the atmosphere above 400 km and higher is known as
A. Exosphere
B. Mesosphere
C. Thermosphere
D. Atmosphere
Answer : Exosphere

89. The major diet of pandas is
A. Acacia leave
B. Bamboo
C. Grass
D. Tree
Answer : Bamboo

90. Which of the following is not an endangered animal?
A. Siberian tiger
B. Loggerhead turtle
C. The Maned Wolf
D. Indian tiger
Answer : The Maned Wolf

Environment Quiz Questions 91 to 115

91. The non-point pollution of river water involves discharge of pollutants through
a) urban sewage drains
b) industrial effluents
c) agricultural fields
d) both (a) and (b)
Answer: c) agricultural fields

92. With reference to forest ecosystems, consider the following statements :
1. The number pyramid is neither inverted nor upward.
2. The biomass pyramid is inverted.
Which of the statements given above is/are correct ?
a) 1 only
b) 2 only
c) Both 1 and 2
d) Neither 1 nor 2
Answer: a) 1 only

93. Man causes soil erosion through
1. use of improper ploughing methods.
2. leaving roots of crop in the field after harvest.
3. practicing trash farming.
4. use of heavy machines.
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1, 2 and 3 only
b) 1 and 4 only
c) 1, 3 and 4 only
d) 1, 2, 3 and 4 only
Answer: b) 1 and 4 only

94. Which of the following is a part of the biogeochemical cycle ?
1. soils
2. plants
3. atmosphere
4. oceans
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1, 2 and 3 only
b) 1 ,3 and 4 only
c) 2 ,3 and 4 only
d) 1 ,2, 3 and 4
Answer: d) 1 ,2, 3 and 4

95. Which of the following evidences support the theory of gradual rise in air temperature and consequent global warming?
1. spreading of tropical diseases towards temperate regions.
2. downward shifting of snow lines of tropical mountains.
3. freezing of permafrost areas.
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 only
b) 1 and 2 only
c) 2 and 3 only
d) 1 and 3 only
Answer: a) 1 only

96. In ecological terms, what does the term “standing crop” signify ?
a) total weight of whole organic matter
b) total weight of heterotrops
c) total area covered by crops
d) None of the above
Answer: a) total weight of whole organic matter

97. Biofuels are fuels extracted from plants and crops and these have various advantages. These include
1. increasing agricultural diversity.
2. reduced use of fertilizers.
3. renewable source of energy.
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 and 3 only
b) 3 only
c) 2 and 3 only
d) 1, 2 and 3
Answer: b) 3 only

98. Which among these would increase carbon dioxide in the atmosphere ?
1. deforestation
2. burning of firewood
3. automobiles
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 and 2 only
b) 1 and 3 only
c) 2 and 3 only
d) 1, 2 and 3
Answer: d) 1, 2 and 3

99. The sources of mercury pollution include
1. coal fired thermal power plants.
2. supersonic jets.
3. automobiles.
4. waste incinerators
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1, 2 and 3 only
b) 1, 3 and 4 only
c) 1 and 3 only
d) 1 and 4 only
Answer: b) 1, 3 and 4 only

100. The energy flow in an ecosystem is :
1. unidirectional
2. non-cyclic
3. cyclic
4. bidirectional
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 and 2 only
b) 1 and 3 only
c) 2 and 4 only
d) 3 and 4 only
Answer: a) 1 and 2 only

101. A balanced ecosystem is one in which the
1. number of organisms at all levels is equal.
2. amount of biomass at all trophic levels is equal.
3. organisms are interdependent on each other.
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 and 2 only
b) 2 only
c) 3 only
d) none
Answer: d) none

102. Ozone depletion would impact the plant community in several ways. These include :
1. increase in photosynthesis
2. decline in water use efficiency
3. decline in yield of plants
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 and 2 only
b) 1 and 3 only
c) 2 and 3 only
d) 1, 2 and 3
Answer: c) 2 and 3 only

103. With to the IUCN classification, extinct species are those which have been:
1. completely eliminated from wild areas.
2. completely eliminated from managed areas.
Which of the statements given above is/are correct?
a) 1 only
b) 2 only
c) Both 1 and 2
d) Neither 1 nor 2
Answer: c) Both 1 and 2

104. Which among these is/are a cryogenic indicator of climate change ?
1. ice sheets and ice chores
2. sea level changes
3. lacustrine deposists
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 only
b) 1 and 2 only
c) 2 and 3 only
d) 1, 2 and 3
Answer: a) 1 only

105. The Great Indian Bustard is a critically endangered species. Its population has been declining due to
1. habitat loss
2. frequent poaching
3. construction of windmills
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 only
b) 1 and 2 only
c) 2 only
d) 1, 2 and 3
Answer: d) 1, 2 and 3

106. The National Air Quality Monitoring Programme (NAMP) run by Central Pollution Control Board, monitors which of the following pollutants at all locations ?
1. carbon dioxide
2. sulphur dioxide
3. oxides of nitrogen
4. suspended particulate matter
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1, 2 and 3 only
b) 1 ,3 and 4 only
c) 2 ,3 and 4 only
d) 1 ,2, and 4 only
Answer: c) 2 ,3 and 4 only

107. With reference to Biological Oxygen Demand (BOD) and Chemical Oxygen Demand (COD), consider the following statements:
1. BOD is a measurement of consumed oxygen by aquatic microorganisms to decompose organic matter.
2. COD refers to the requirement of dissolved oxygen for the oxidation of organic constituents.
Which of the statements given above is/are correct?
a) 1 only
b) 2 only
c) Both 1 and 2
d) Neither 1 nor 2
Answer; a) 1 only

108. The ecological processes follow the principle of uniformitarianism. This means :
a) the ecological processes have a uniform effect
b) same physical and biological processes that operates today operated in the past.
c) physical and biological processes operate with a uniform rate
d) None of the above
Answer: b) same physical and biological processes that operates today operated in the past.

109. Fertlizers are added to supply mainly three nutrients – Nitrogne (N), Phosphorous (P) and Potassium (K). Biofertlizers can supply which of these nutrients?
1. Nitrogen
2. Phosphorous
3. Potassium
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 only
b) 1 and 2 only
c) 1 and 3 only
d) 1, 2 and 3
Answer: d) 1, 2 and 3

110. Which among the following are mechanical method of soil conservation ?
1. bunding
2. terracing
3. contour farming
4. stubble mulching
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1, 2 and 3 only
b) 1 ,3 and 4 only
c) 2 ,3 and 4 only
d) 1 ,2, and 4 only
Answer: a) 1, 2 and 3 only

111. Which of the following is/are have been provided for in the Wildlife Protection Act, 1972?
1. National Parks
2. Wildlife Sanctuaries
3. Biosphere Reserves
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 only
b) 1 and 2 only
c) 1 and 3 only
d) 2 and 3 only
Answer: b) 1 and 2 only

112. Which of the following Tiger reserves is/are also a National Park ?
1. Manas
2. Indravati
3. Namdapha
4. Sariska
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1,2 and 3 only
b) 1,3 and 4 only
c) 2,3 and 4 only
d) 1,2,3 and 4
Answer: d) 1,2,3 and 4

113. The brown haze dome formed in cities is because of which gas?
a) sulphur dioxide.
b) nitrogen oxide.
c) carbon dioxide.
d) volatile organic compounds (VOCs).
Answer: b) nitrogen oxide

114. Water in a wetland can be:
1. Fresh
2. Brackish
3. Static
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 and 2 only
b) 1 and 3 only
c) 2 and 3 only
d) 1, 2 and 3
Answer : d) 1, 2 and 3

115. A biofertilizer helps in increasing the supply of primary nutrients to plants. Which of the following is/are examples of biofertilizers?
1. Azotobacter
2. Rhizobium
3. Azospirillium
Select the correct answer using the codes given below.
a) 1 and 2 only
b) 1 and 3 only
c) 2 and 3 only
d) 1, 2 and 3
Answer: d) 1, 2 and 3

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here